Телеміст Київ-Гарвард

12 НОЯ 2009


21-23 жовтня 2009 року в центрі ділової і культурної співпраці "Український дім пройшов Форум Ради Європи "За майбутнє демократії" на тему: "Виборчі системи: зміцнення демократії в ХХІ столітті". Організаторами форуму виступили Рада Європи, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України та Міністерство регіонального розвитку і будівництва України. Однією з основних подій форуму став телеміст Київ-Гарвард (США).


Погодившись організувати такий захід, Україна зробила свій внесок у відзначення 60-річчя Ради Європи. За словами Посла України при Раді Європи Євгена Перлигіна, будь-яка країна, що проводить такий Форум, отримує в першу чергу, визнання, піднімає свій міжнародний імідж, престиж. Минулорічний Форум був у Мадриді, два роки тому - у Стокгольмі... Тобто країни хочуть проводити у себе такі міжнародні зібрання, де одночасно збираються представники урядів, парламентів, місцевих органів влади, журналісти і неурядові організації, які на рівних засадах, в неформальний атмосфері обговорюють проблеми, що хвилюють людей вже зараз, або які можуть постати перед Радою Європи в майбутньому.


Тема цьогорічного форуму надзвичайно актуальна для України, яка готується до президентських виборів. На форумі не шукали якоїсь єдино правильної демократичної виборчої системи, проте намагались віднайти спільні для всіх систем характеристики, які б засвідчили про демократичність чи недемократичність виборів. Україна отримала ряд рекомендацій від країн-учасниць, які можна використати в подальшому для реформування нашої виборчої системи.


Організувати й провести такий форум – справа непроста, адже рівень його організації істотно впливає на імідж нашої держави серед європейських країн. Було створено три робочих групи, до яких увійшли представники міністерств юстиції, регіонального розвитку, Держкомтелерадіо, неурядових організацій, які неформально працювали над змістовним наповненням Форуму.


Над телевізійним забезпеченням, яке є невід’ємною частиною таких заходів, працював колектив агенції «Монолог». Вони забезпечили професійний телесупровід події. Крім прямої трансляції події на телеекран, вони ще забезпечили проведення телемосту з професором Піппою Норріс з Гарвардського університету (США). Телеміст, або як звикли називати цю технологію зв’язківці, відеоконференція – це особливий вид комунікації, який дозволяє групі людей бачити, чути один одного й обмінюватись інформацією, не залежно від відстані, яка їх розділяє. Для проведення відеоконференції застосовується технологія відеоконференцзв’язок. Ця телекомунікаційна технологія дозволяє двом або більше точкам, в цьому випадку Києву та Великобританії, обмінюватись відео, звуком та інформацією. Завдяки цій технології та професійній організації відеоконференції, професор гарвардського університету мала можливість обговорити проблеми демократії на Форумі Ради Європи, не приїжджаючи в Київ.


Проведення подій міжнародного рівня не обходиться сьогодні без використання телекомунікаційних систем. Забезпечити належний відеосупровід таким масштабним подіям допомагає агенція «Монолог». Робить вона це професійно, про що свідчить неодноразова її участь у таких важливих для нашої держави подіях.







Компьютер-Х