Інтернет-вітання академіка В.П. Андрущенка з Новим роком

27 ДЕК 2008


Шановні колеги, дорогі друзі, студенти!



Дозвольте мені від багатотисячного колективу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова привітати Вас із загальнолюдським святом, яке наближається – це свято Нового року. Ми з Вами зустрічаємо 2009 рік. Мені хочеться, щоб цей 2009 рік був для Вас щасливим, щоб здійснилися всі Ваші мрії, щоб Ви були здоровими, щоб було благополуччя у сім’ї, щоб Ви добре навчалися, щоб Ви добре відпочивали, щоб Ви були веселими і красивими, зустріли своє кохання, і, звичайно ж, наблизилися на крок до своєї мети – бути гарним вчителем, гарним фахівцем, конкурентноздатним у нашому складному середовищі, щоб над Вами завжди сяяла Божа іскра - Вашого щастя, Вашої любові, Вашої надії, Вашого кохання.


Цього дня, напередодні Нового року, я хочу привітати всіх наших партнерів, міжнародних партнерів, з якими ми маємо відповідні угоди про співпрацю. Це майже 50 країн світу. Це майже 100 університетів. І я, з великим задоволенням і відповідальністю, передаю слова привітання від нашої Вченої ради, від колективу студентів і викладачів: першому Московському педагогічному університету, Сан-Петербурзькому педагогічному університету, колегам, студентам, викладачам, педагогічному університету в Кракові, педагогічному університету в Варшаві, педагогічному університету в Едмонтоні (Канада), першому римському університету і багатьом іншим: і німецьким, і китайським, і канадським, і американським колегам, з якими в нас розгортається тісна співпраця і співробітництво. Особливе привітання я адресую філіалам нашого університету, зокрема, філіалові в Празі, в Чехії, де навчається сьогодні вже більше як 300 студентів, працює відповідальна і кваліфікована когорта викладачів. Із задоволенням передаю вітання студентам і викладачам університету у Празі, бо саме з ними ми розгорнули тісну співпрацю і сподіваємося, що вона буде плідною і красивою для студентів і викладачів університетів. Слова привітання я адресую ветеранському корпусу нашого університету як і, взагалі, ветеранам Великої Вітчизняної війни, нашим батькам, нашим дідам, котрі відстоювали перемогу, котрі здобули свободу, котрі сьогодні в такому похилому віці, можливо, зі здоров’ям не все так гарненько, але ще працюють, зустрічаються із студентами, передають ту правду, велику правду, яка інколи приховується за нашаруваннями історії. І, особливо, слова привітання я адресую молоді. Молодь – це майбутнє нашої держави. Молодь - це нові професії, це новий пошук, це творчість, це воля, це свобода, це свобода думки, політ фантазії. І я хочу, щоб молодь „дерзала”, я хочу, щоб молодь співала. Я хочу, щоб молодь танцювала, щоб вона веселилась і, звичайно ж, здобувала знання, професію і сама формувала свою путівку в майбутнє.


Шановні друзі, дорогі колеги, ми з Вами наближаємося до зустрічі нового, 2009 року. Хочеться, щоб цей рік був щасливим для кожного. Хочеться побажати, щоб у наших родинах було добро, справедливість та благополуччя. Із святом Вас, дорогі друзі, бажаю успіхів і великого людського щастя. Дякую за увагу!


З повагою, ректор університету, доктор філософських наук, професор, академік АПН України Віктор Петрович Андрущенко


Телевізійне інтернет-привітання підготовлено агенцією «Монолог»


Компьютер-Х