П’ятий ювілейний Штраус-концерт

26 ЯНВ 2009


Завершено монтаж телевізійної версії п’ятого ювілейного «Штраус-концерту». У зйомках, що здійснювалися за методикою запису за трансляцією, було задіяно одинадцять камер. Протягом найближчого часу глядачи матимуть змогу переглянути пограмму.


27 грудня в стінах Національної опери України відбувся п’ятий «Новорічний Штраус-концерт». Автор проекту – головний диригент, художній керівник оркестру «Київ-Класик», диригент Національної опери України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних конкурсів, кандидат філософських наук, професор Національної музичної академії Герман Макаренко.


Проект прийшов до нас з Європи. Пан Герман Макаренко вирішив запозичити цю прекрасну традицію і проводити такі концерти в Україні. А початок традиція «Новорічних Штраус-концертів» бере з Відня. І їй — більше ста років. Там теж першого січня виконуються твори виключно Штрауса.


«Батько» українських «Новорічних Штраус-концертів» Герман Макаренко намагається кожний концерт зробити унікальним. Адже музика Штраусів створює атмосферу незабутнього свята, з якою проводжають старий і зустрічають Новий Рік мільйони європейців.


«Новорічні Штраус-концерти» мають ще одну особливість. Відвідувачі опери звикли, що оркестр знаходиться в оркестровій ямі, а тому глядачі його майже не бачать. Та на цьому концерті оркестр, як головний герой вечора, розміщується на сцені.


Цьогорічний Штраус-концерт відзначився ще й тим, що вперше тут було присутнє телебачення. Все дійство супроводжувала агенція «Монолог». Над зйомками працювали 11 телеоператорів та 3 режисери. Як відомо, «Монолог» має свласну технологію зйомок подібних заходів група телевізійників працює в режимі прямого ефіру. Ця методика вимагає від фахівців професіоналізму і креативності. А все це разом приносить бажаний результат подія у реальному часі переноситься у запис і продовжує жити. Крім того, телевізійники можуть наблизити подію до глядача. Ви щось-десь не помітили? Та камери спіймали всі головні моменти. І вони не будуть втрачені.


В 2008 році агенцію «Монолог» запрошували до співпраці на різноманітні заходи, а це свідчить, що попит на ці послуги досить високий. «Новорічний Штраус-концерт» став своєрідним підсумком роботи агенції в 2008 році. І ще раз підтвердив, що телебачення це також мистецтво. Мистецтво донести до глядача побачене...


Наталія Лебедєва






Компьютер-Х